Hjem / Børnesange

Børnesange

Er der noget der kan få folk til at mindes sin barndom er det børnesange. Måske fordi det hver aften for de fleste har været en fast del af aftenritualet. Vi har fået dem allesammen fra Lille Peter edderkop til bro bro brille. Men om aftenen har det været de mest stille der har været på programmet. Fra “I skovens dybe stille ro” over “elefantens vuggevise” til “Solen er så rød mor” går vejen direkte ind i den trygge søvn.

 

De bedste børnesange

Mine personlige favoritter blandt børnesange har nok altid været sange fra Busters Verden og Sebastian. Der var noget trygt og sjovt og finurligt. Det gav sjove billeder i hovedet, så man kunne lægge sig på puden og drømme. Det er lidt forskelligt hvad der er blevet sunget i børneværelset – eller i mors og fars seng. Men om du er født i 60erne eller 70erne så er der de gamle børnesange som “Jeg ved en lærkerede” og “I Østen stiger solen op”, som er dem alle kender fra dengang. Og hørte man dem ikke til aften – så var det i skolen.

Børnesange der udvikler

Det er i hvert fald blevet nemmere at finde sangene – især efter denne side er lavet. Det er nemlig målet at du kan finde det hele her. Både de helt gamle og inspiration til at finde de nye. For de er ikke altid lige nemme at finde. Der er masser af hygge med sine børn – og man kan starte tidligt. Nogle synger for deres børn fra de ligger i maven. Det er helt sikkert noget der udvikler deres musikalitet.

Mere end bare børnesange

Har du lyst til mere end bare de “almindelige” børnesange, så se her på siderne, hvor du også finder julesange – og de er ellers ikke nemme at finde. Det er som om at der ved juletid skal researches og ledes efter de sædvanlige travere. Og så skal man lige printe – på arbejdet.

Som far til mange børn ved vi bare hvor dejligt det er når det er nemt. Så hav siden ved hånden.. eller rettere den bærbare og gør klar til sing syng sang.