Hjem / Citater

Citater

Citater er en vigtig del af verdenshistorien, og derfor skal de også være en del af min hjemmeside. Her på siden finder du utrolig mange forskellige citater. Det kan godt være svært at finde rundt i hvis det hele bare lå samlet. Så derfor har jeg opdelt dem i kategorier, og dermed gjort det lidt nemmere for besøgende at finde de specifikke citater.

Citater på dansk og engelsk

Der er flest danske citater på min hjemmeside, men også lidt engelske. Det skyldes at det en gang i mellem bare lyder bedre på den måde og det sprog det er sagt. “Hasta la vista baby” lyder bare bedre i Arnolds barske kæft – og i det rette sprog. Vi vil gerne have flere på siden. Men vi ved godt at der er så uendelig mange. Derfor stopper vi aldrig med at udvide siden. Både med de bedste citater, men også i andre genrer hvor sproget spiller en rolle.

Citater og sange

Hvorfor har du en hjemmeside med citater og jokes spøger du nok om? For at citere sherlock Holmes “nogle gange er det mest oplagte også det rigtige svar”. Jeg ønsker at underholde og bringe lidt sjov og show ind i alles liv. Alt for ofte er det der skiller os i fokus. Det negative fremfor det positive. En klog dansk entertainer sagde “at et smil er den korteste vej mellem to mennesker” – kan du huske hvem. Ellers kan det være du finder det her på siderne. Jeg har oprettet siden for at få lidt mere sjovt og kærlighed ind i folk liv.

Citater til fest og hverdag

Forresten så er latter jo bevist at være sundt, så det kan vi ikke få nok af! Nedenfor finder du et citat til enhver lejlighed. Ja du finder faktisk mange – ordentligt mange.

 

Hvad er et citat

Har du nogensinde undret dig over hvad et citat endelig er? Det er nemt! Et citat er blot ord, som enten er blevet nævnt eller skrevet ned, af en kendt person. Som på den ene eller anden måde reflekterer verden som den er. Nogle af de mest kendte citater er for eksempel fra store videnskabs folk som Albert Einstein. Eller for eksempel mit favoritcitat, som blev sagt af Niel Armstrong da han satte som den første menneske, sine fødder på månen. “That’s one small step for man, one giant leap for mankind”
Her på siden findes de i dusinvis om alle mulige emner, så derfor håber jeg at du finder noget du kan bruge.

Her kan du se lidt flere informationer omkring de forskellige kategorier med citater:

Kærligheds citater – Hvad er vores liv uden kærlighed, om det så er til det modsatte køn, eller til ens familie. Kærlighed er det som får og til at være menneske, og det er ikke noget som skal tages let. Her på siden har jeg samlet en stor omgang kærligheds citater.

Berømte citater – Disse citater er nogle af de mest berømte i verden, de har stor betydning, og er blevet oversat til diverse sprog verden rundt. Nogle af de er korte og præcise mens andre er lange og inspirerende.

Bryllups citater – Vi har vel alle sammen deltaget i et bryllup eller måske holdt vores eget bryllup? Her på siden finder du en masse bryllups citater, som du er velkommen til at inddrage i din næste tale.

Mere end et citat

Citater om familie – familien er den som altid står bag en, men også dem som gerne skulle give dig den barske sandhed hvis du er helt gal på den. Her på siden finder du en masse sjove, gode, og nyttige citater omkring familien.

Citater om livet – livet er finurligt, og altid fyldt med overraskelser, her på siden finder du en god samling af citater omkring netop disse finurligheder, disse citater er nogle af de bedste i verden efter min mening, da jeg personligt ofte kan reflektere til mit eget liv når jeg læser dem.

Citater om arbejdsglæde – Arbejdspladsen er det sted hvor vi bruger mest af vores liv, nemlig to tredje dele. Og derfor er det vigtig man trives på arbejdspladsen. Her på siden har jeg samlet en masse om arbejdsglæde som forhåbentlig kan give dig inspiration til mere arbejdsglæde.

Citater om venskab – venskaber er vigtige, vi har alle brug for sammenværd, og det at have en eller flere venner at dele ens hverdag med en vigtigt for os alle. Vi er som mennesker ikke skab til at være asociale, vi er når alt kommer til alt et folk dyr. Og derfor har jeg samlet lidt blandet om venskab, som jeg håber I vil nyde.

Søger du et frækt citat

Frække citater – Jah dem har vi masser af her på siden, og der kommer kun flere og flere for hver dag der går. Dette er nogle af dem som er mest søgte. Et frækt citat kan bruges i mange sammenhænge. Både som scorereplik, men også på Sociale medier som Tinder – hvem ved?

Peter Plys citater – Jeg kan huske Peter Plys fra jeg var lille, denne lille gule bamse bjørn, som er uskyldigheden selv. Og som ser det bedste ved livet, og hans omgivelser. Hvem elsker ikke Peter Plys? Her på siden har jeg samlet de bedste citater med Peter plus, Grisling, Tigerdyret og resten af plys familien.

Sjove citater – Denne kategori ligger næsten i navnet på siden. Jeg er helt tosset med god humor, og så siges det jo at hver gang man griner forlænger det ens liv med 5 min. Så jeg har travlt med at få mig en god griner hver dag! Især når jeg er på jagt efter nyt til siden.

Små citater – Her på siden har vi plads til alle former. og det er lige meget om det så er små eller store, korte eller lange. Her kommer kategorien med de små sjove søde ordspil.

De sidste citater

Søde citater – Et sødt citat gør sig godt i et kærestebrev eller som scorereplik. Et sødt citat ligger måske op til mange andre kategorier, som for eksempel små søde og kan hurtigt forveksles med et kærligheds citat eller noget andet. Men jeg syntes alligevel at der var plads til denne kategori også.

Søren Kierkegaard citater – Hele Danmarks Søren Kierkegaard døde desværre for længe siden, men da hans liv var en perlerække af citat efter citat, så lever de videre i evigheder. Så er det godt vi har en hel kategori tildelt ham, og hans fantastiske evne til at formulere sig.

Veninde citater – Denne kategorier ligger sig lidt på siden af veninde citater, meen! Det er altså ikke kun piger som kan have gode venskaber, nemlignej, selv mænd har deres mere filosofiske side. Og derfor har jeg oprettet en kategori som er generaliseret af citater om venskab.

Del dit citat med os

Vil du dele et citat – eller har du masser af jokes – gåder eller andre finurlige ting. Så send det endelig ind. Så vil jeg få det på min hjemmeside og det vil gøre mig og de andre der læser siden rigtig glade. Du er derfor altid velkommen til at indsende dit materiale via vores indsendelse formular.

Det er også her på siden du finder ALT det andet. Er det digte – så se her. Er det julesange og børnesange – så led videre andet steds. Det er bare en perlerække af grin og grimasser, galimatias og grande jokes. Det er bare grande som de siger i Klovn. Eller hvad med fedt fedt. Der er bare det hele her. Fra det nye til det gamle. Leder du og kan du ikke finde hvad du søger, så endelig kontakt med henblik på at få det på nettet- Sharing is caring. Og for os er det vigtigt at sprede budskabet. Share the FUN. Der kan være så uendelig mange grunde til netop at se sig omkring på siden. Ikke alene for det sjove, men også det alvorlige. Der er ingen tvivl om, at skal holde din datters konfirmationstale eller din søn studentertale, så kan man altid bruge et citat til at bringe alvoren ind. Og bliver det for alvorligt så er en god joke ikke i vejen.

Joke eller vittighed – hvad er forskellen

Vi bliver tit spurgt om hvad forskellen på en god joke er i forhold til en vittighed. Sandheden er nok at der ikke er nogen. Det er bare et spørgsmål om du vil sige det på engelsk eller dansk. Hvor gamle danske film er vittigheder, så er der en god joke eller to i de amerikanske film.