Hjem / Festsange

Festsange

Festsange er gode at have i skuffen, men de skal støves af en gang i mellem. For eksempel når der er en stor begivenhed der skal fejres. Har du en barnedåb eller konfirmation – så er det en god anledning. Nogle hader nemlig at holde talen og så er sangen en god måde at udtrykke sig på. Med sangen er det nemmere at udtrykke følelser – og man behøver ikke stå alene og synge solo. Sange bliver bedre i flok.

Festsange i kor

Der er nemlig både det fællesskab der opstår når man synger i kor. Hver fugl synger med sit næb – og festsange lægger ikke altid op til at det er de bedste stemmer, men dem med mest indlevelse. Festsange kan nemlig både hviskes og brøles, for der er intet som at synge af karsken bælg til en morgensamling eller et bryllup. Der er plads til bas og brummere, tenor og alt, folk der rammer tonerne rent – og dem der altid rammer ved siden af.

Fest og festsange

Vi er gode til at feste i Danmark. Så der skal nogle festsange til.  Men det er ikke alle der er lige gode til at skrive og digte.  De fleste finder en sjov kendt melodi som alle kan synge med på. Så finder de alle de ting som de gerne vil sige – og oftest prøver de selv. Nogle gange er det sjovere at skrive teksten end at synge den. Især hvis det er i festlligt lag og med lidt rødvin og god mad som inspiration. Men nogle gange er hverken ord eller rødvin eller inspirerende selskab nok. Der opstår en kollektiv skriveblokering.

Hjælp til festsange

Men det er heldigvis nemt at få hjælp til festsange. For der er mange tekstforfattere rundt omkring. Og det er ikke specielt dyrt. De elsker ord – lidt som vi gør her på siden – og de laver en masse af dem. Derfor er det tit en løsning af få hjælp til at skrive. Nogle gange giver det så den endelige inspiration til selv at skrive et par vers.