Hjem / Gåder

Gåder

Der kan være mange forskellige anledninger, hvor gode eller sjove gåder kan være passende. For eksempel kunne det være oplagt til en børnefødselsdag eller måske en julefrokost med arbejdspladsen. Det kan også være til en skattejagt, som du skal arrangere for nogle elever eller på en koloni. Måske er det bare en skovtur med familien især hvis du har en stor familie og trænger til et pusterum. 

Du kan også benytte gåder i forbindelse med et tema til din fest. Vi er nemlig alle nysgerrige af natur, og derfor falder en gåde typisk altid i god jord. Her på siden har jeg samlet en masse gåder og delt dem op i to kategorier så de er lidt nemmere at finde.

Gåder opdelt i kategorier

Sjove gåder – Her er listen med sjove gåder som kan bruges til diverse legligheder, det kunne f.eks. være til en børnefødselsdag eller lignende, der er også lidt sjove gåder til hverdagen.

Gåder med svar – Her finder du kategorien med svære gåder, hvor der skal tænkes lidt mere i dybden, for at finde løsningen. Men bare rolig jeg har tilføjet svaret på alle gåderne.

Hvordan løser man en gåde

Hvis der fandtes en god måde på hvordan man løser en gåde ville det ikke være sjovt. Det er netop det gode. At der er gåder til den logiske sans og gåder til den sproglige sans. Man kan sige at der er gåder til hver sin del af hjernen. Det er typisk en vekselvirkning mellem at kunne lege med sproglige associationer OG samtidig bruge sin logiske sans. En af klassikerne – og som er den de små lærer hurtigt – hvad er det der går og går og ikke kommer nogen vegne? Her er det jo netop talemåden at tiden går, der kobles sammen med ens logiske sans der siger at tiden jo ikke kommer nogen vegne. Det lyder banalt, men i virkeligheden er det jo særdeles avanceret. Det er derfor der er så mange timers sjov med gåder. 

Du kommer helt sikkert langt hvis du kender en masse talemåder og gamle sproglige finurligheder. Du bliver en haj hvis du er god til at associere og lege med ord. 

Gåde løsning 

Er du god til gåde løsning er du godt på vej til at blive god til quizzer. Her er det nemlig også evnen til at tænke hurtigt – og bruge logikken og ikke mindst baggrundsviden. At tage beslutninger og være klar til næste skridt. Gådeløsning er lidt ligesom sudoku. Man skal finde den logiske vej og fravælge muligheder ud fra logisk sans. Hvis du kan lide udfordringer kan du se dig om siden og finde en masse andre sjove ting. Er du gået i stå kan du synge en sang eller finde et ordsprog der passer. Skal du lave en quiz er siden helt perfekt. Der er nemlig stof til tusinder af quizzer her på siderne. Lige fra gæt en sang til popquiz.

Har du gode gåder

Hvis du som os elsker gåder, og de ikke er her på siden. Så skal du ikke tøve med at sende dem ind. Vi får en del tilsendt og her vælger vi de bedste ud og lægger dem på med dit navn. Så kan du også prale med at du har bidraget til vores univers af sjove finurlige gådefulde sider, hvor målet er at underholde alle fra 2 til 122 år. Her er nemlig humor for alle – i alle aldre. Ligefra den midaldrende far der er – udover at trænge til at grine – er fem år indeni. Til den gammelkloge teenager eller regelrette kone som bare trænger til at blive stimuleret med viden og latter på samme tid.