Hjem / Sjove spil / Hjerterfri

Hjerterfri

Før spillede man hjerterfri på ferier – og nu spiller man hjerterfri online – overalt. Sådan var det i al fald dengang man havde sine første computere med de klassiske spil på Windows. Især da de bærbare blev hvermands eje. Men efter Windows 7 blev opgraderet, så røg spillene ud. Det synes vi er synd, så her er Hjerterfri, som du nu igen kan spille og nyde legen og strategierne. Det er perfekt til tidsfordriv og overspringshandlinger. Især fordi det ikke tager en krig.

Hjerterfri regler

Har du de hvordan man spiller, så er der hjerterfri regler her. Spillet handler om at undgå at få spar dame og hjerterne ELLER at få ALLE hjerter og spar dame. Du spiller mod tre andre spillerne og man er dermed 4 i alt med dig. Der kan byttes tre kort og her kan man med held smide kort således at du bliver renonce – det vil sige at du ikke har den kulør på hånden. Det er nemlig en fordel. Ligeledes er det tit muligt at samle alle hjerter og spar dame – og dermed få en markant bedre score. Alle kort bliver delt ud – og es er højest og 2 er lavest. Først bliver du bedt om at bytte tre kort. Det er ret vigtigt at du inden du bytter kort har en taktik. Det vil sige vil du samle alle hjerter/spar dame. Eller vil du undgå at have strafpoint.

Hjerterfri point

Her får du lige et overblik over hjerterfri point. Allerførst er det strafpoint. Hverter giver en og spar dame giver 13. Det vil sige at det højeste strafpoint du kan få er 25. Nu tænker du sikkert hvorfor er det ikke er 26 – altså 13 hjerter og spar dame til 13 strafpoint. Men som du læste tidligere, så kan man samle – og samler du alle hjerter OG spar dame, så får du 0 strafpoint og ALLE andre får 25. Der bliver altså givet strafpoint til de alle de andre spillere. Derfor er det godt at have strategien klar INDEN du bytter. I hjerterfri online kan du som regel samle de bedste kort, for smider du dine laveste, så vil du typisk få de højeste af de andre spillere. Det er ret god viden hvis du har en god hånd. FOr lige som i Whist så har du visse fordele hvis du både er renonce og har de højeste kort. Samtidig er det n ret stor fordel at du ved der bliver spillet ud i klør.

Læs også:  Konge kabale

Hjertefri spillet

Derefter spiller man lige som i whist. Så spiller den der har klør 2 ud og så er du i gang. Husk at du ikke må spille hjerter ud, før der er smidt en hjerter ud af en der er renonce i en kulør. Nu kan du vurdere situationen. Har du topkort så saml endelig. Har du en mellemhånd, så ryger du meget sjældent igennem på en “samler”. Tænk i at komme af med – eller få placeret spar dame først. Dernæst så begræns skaden og få så få hjerter som muligt. Kort sagt se at blive hjerterfri. Har du en dårlig hånd er det virkeligt godt at være renonce i en kulør. For det er en nem måde at komme af med sine kort gratis. Så er der bare at ønske god fornøjelse. Hjerterfri er nemlig bedst at lære ved at spille det. Så PLAY ON.

Læse også:

Edderkop kabale

  Edderkop kabale er et af de spil der skal spilles med ikke mindre end …

Leave a Reply

Your email address will not be published.