Hjem / Julesange

Julesange

jule sange

Skal familien samles om noget juleaften, så er det gaveleg og julesange, ris a la mande og lækker mad.  Det er stort set en tradition, at man har styr på hvem der lægger hus til, laver mad, står for gaveleg og ikke mindst at der er gaver til alle. Men det er ligeså sikkert at der altid er noget der mangler.

 

Julesange til alle

For når der skal danses rundt om juletræet så mangler der altid julesange. De fleste kan første vers af de fleste, men hvad med resten – og hvor skal man finde dem. Svaret er ret enkelt – her! For vi har samlet de julesange der bliver sunget i de danske hjem. Lige fra “højt for træets grønne top” til “Søren Banjomus” over “Dejlig er den himmelblå” under “Juletræet med sin pynt”og ikke mindst de nye som “Martins jul” og meget meget mere.

Julesange til de små

Efter julemaden er indtaget er det rart at komme op og trave til julesange. Især til de små. Der for er klassikere som: Bedste blev kørt over af et rensdyr, Bjældeklang. En lille nisse rejste. Højt fra træets grønne top og ikke mindst den for dem lidt frække: Jeg så julemanden kysse mor – bare rigtigt gode at have klar. Efterfulgt af Kender i den om Rudolf, Når du ser et stjerneskud og På loftet sidder nissen med sin julegrød. Så er den julesang playliste klar. Ellers kan man supplere med Søren Banjomus og Til julebal i nisseland. Så er det ikke et øje tørt. Til gengæld er man da kommet rundt om træet et par gange. Så kan håbe de mindste er så trætte, at de sover godt. For de kan godt blive ret så opstemte af alle de mange gaver.