Hjem / Sjove spil / Mahjong

Mahjong

Mahjong eller mah jong – der er spørgsmålet. Jeg tror aldrig jeg blev helt klog på Mahjong, da jeg aldrig havde spillet det som spil på samme måde som backgammon eller skak. Det er et spil eller kabale der består af fliser . Der er hele 144 fliser, som er arrangeret i specielle layouts med deres ansigter op.

En flise, der kan flyttes til venstre eller højre uden at forstyrre andre fliser kaldes at være eksponeret . De par der er eksponeret og som er identiske – her er blomster og sæsonfliser i samme gruppe betragtet som identiske-  bliver fjernet en af gangen og viser gradvist de nederste lag for at spille.

Formålet med spillet er at rydde layoutet ved at samle alle fliserne sammen. Spillet er færdigt, når enten layoutet er tomt, eller der ikke er nogen synlige par tilbage.

Mahjong regler

Formålet med spillet er at rydde spilleområdet af fliser ved at matche dem. Spillere kan kun fjerne de tilsvarende par fliser, hvor hver flise har mindst én side på enten venstre eller højre fri og ingen andre fliser placeret ovenpå. De matchende fliser kan fjernes ved at klikke på hver flise i parret. Der er en Reshuffle-knap, som kan bruges, når der ikke er nogen bevægelser. Der kan max. omdannes eller reshuffles fem gange pr. spil.

Der er i alt 72 par i et spil MahJong. Ligesom kort har fliserne kulør. Disse kulører er tegn, bambus, cirkler, drager, vind, årstider og blomster som vist i tabellen nedenunder.

Mahjong tegn

4 af hver bambus
4 af hver cirkler
4 af hver Drager
4 af hver vind
4 af hver årstider
1 af hver blomster

Læs også:  Minestryger online

Mahjong Strategi Tip

1. Selvom hvert fliserlayout kræver en unik tilgang, er den generelle strategi at fjerne de matchende fliser på en sådan måde, at det vil åbne flere muligheder for fremadrettet.
2. Du skal åbne nye fliser med hvert par, de eliminerer. At vælge indlysende par hver gang, som dem fra de øverste niveauer er ikke altid det smarteste – tænk langt frem.
3. I visse situationer kan det være teoretisk umuligt eller meget usandsynligt at opnå matchende fliser efter omlægning.
Nøglen er at undgå at komme ind i stillinger, hvor ovenstående sandsynligvis vil ske.
4. Reager hurtigt. Tid er den vigtigste faktor i spillet, så det er vigtigt at være hurtig. Hurtig reaktion betyder, at den rigtige beslutning gives den aktuelle situation som følge af tidligere beslutninger.

Mahjong er som skak og backgammon

5. Ligesom skak og backgammon er du nødt til at forestille dine træk flere trin fremad. Spillet kan se ud til at spille nu, men hvis du ikke ser fremad, og du tager det forkerte, kan spillet ende uden løsninger.
6. Udvid din visuelle hukommelse. Nogle af Mahjong tegn på fliserne ser meget ens ud, især når du hurtigt scanner mange fliser igen og igen. Det er vigtigt at kunne skelne alle fliser korrekt, og ofte huske hvor du sidst så figuren.

Læse også:

Konge kabale

Konge kabale er et kongespil. Og her på siden et gratis spil. Dem er der …

Leave a Reply

Your email address will not be published.