Hjem / Sjove spil / Minestryger online

Minestryger online

Minestryger – online

En af de første og største fornøjelser ved windows var de spil, der fulgte med – som Minestryger og hjerterfri. Da jeg gik fra commodore 64 til en “rigtig” computer sad jeg med Yatzy og iøvrigt en absurd lille harddisk. Et spil kunne loade i timevis – eller sådan føltes det i a fald. Så fulgte de første stationære – og det var lykken. Ikke alene var der wordperfect – et skriveprogram er kunne det hele – som er væk i dag, men der var også de første overspringshandlinger indlagt. Lidt som i dag med mobilen. Minestryger er sjovt fordi det både appellerer til hjerne og konkurrencegenet.

Minestryger regler

Det er meget enkle regler, der dikterer at man klikker på et felt – og rammer du ikke en bombe – fremkommer tallet 1 op til 8 eller et lidt større blankt felt. Det blanke felt kommer hvis du rammer et område uden miner. Men kommer der er tal vil det fortælle, hvor miner der er omkring dette felt. Så hvis der står eksempelvis 2, så betyder det at der omkring dette felt er 2 miner. Når man trykker for at finde miner – venstreklikker man – ligesom man gør normalt. Men når du kan regne dig frem til, hvor der er en mine – hvilket man kan matematisk – så højreklikker du på minen. Det giver den et flag, som netop markerer det felt, hvor du har minen OG som er en hjælp til dig i jagten på den næste mine. Når man har sikret alle felter ved klik og markering, så har man vundet – og tiden stopper.

Læs også:  Hjerterfri

Minestryger sværhedsgrad

De fleste kender de forskellige udgaver, men det ligger jo et stykke tid tilbage. Derfor kan du nedenfor se de forskellige muligheder.

Der er tre størrelser på spillet. Spiller man begynder er det 8×8 og i en anden version 9×9 felter og 10 miner.

Går man op på øvet kommer antallet af miner op på 40 og der er 16×16 felter.

Har man prøvet dette længe og savner en udfordring går man op på ekspert med hele 99 miner og 30×16 felter. Det må siges at være topudgaven af overspringshandlinger.

Derudover kan man selv lave en udgave fra 9×9 felter til uhyrlige 30×24 felter med 10 og op til vanvittige 667 miner.

Minestryger windows 10

Minestryger er et af de enkleste spil og burde ligge på windows 10. Men det gør det desværre ikke.

Det er vel windows udgaven af Flappy bird. Det er bare et enkelt computerspil, som gælder om, ikke at klikke på en mine. Det gør man ved hjælp af anvisninger af tal, som kommer frem når man klikker på feltet. Det hele foregår på tid og det gælder derfor om at nå den hurtigste tid – så det er bare om at tænke og klikke hurtigt. Man opnår først tiden når spillet er fuldført. Det vil sige har blotlagt alle miner. Spillet fulgt indtil for nylig alle de versioner af Windows helt tilbage til det legendarisk Windows 3.1. Men nu er det der ikke mere efter windows 10 og edge – og derfor har vi sat det på siden, så du kan spille det, hvis du savner en overspringshandling – eller to. Så værsgod at klikke løs.

Læs også:  Bubble Struggle 2

 

Læse også:

Konge kabale

Konge kabale er et kongespil. Og her på siden et gratis spil. Dem er der …

Leave a Reply

Your email address will not be published.