Hjem / annonce / Vær din egen økonomiske helt

Vær din egen økonomiske helt

Danmark er et rigt land, men det er også dyrt at bo og leve i. Det kan betyde at mange unge som voksne kan have svært ved at få økonomien til at hænge sammen, selvom man har et arbejdet eller et studiejob. Men inden man går helt i panik over sin ringe økonomiske situation, så er der altså flere ting man kan forsøge sig med for at komme op over overfladen. Læs med her og få nogle gode idéer.  

Penge hænger (desværre) ikke på træerne og selvom Danmark er et af de rigeste lande i verden, er det ikke nødvendigvis alle borgere der lever med en økonomisk overflod af ressourcer. For at få flere penge til rådighed og kan man tage flere redskaber i værk, så man ikke bare har mere at leve for, men så man eventuelt også kan spare op til et af sine drømmekøb.  

Spar, hvad du indtjener 

Hvis man har en indkomstkilde, er man godt på vej. Udfordringen ligger så i hvordan man håndterer de penge man tjener ind. Bruger man dem lige så snart man har fået dem ind på kontoen eller spreder man dem ud over måneden? Tager man en del af dem og vælger at opspare dem? Hvis ikke man gør det sidstnævnte, kan det være en god idé at starte nu.  

Når man sparer en portion af de penge man tjener ind, så har man ikke bare mulighed for at gøre et større køb som man eventuelt går og drømmer om. Med en opsparing betyder det også at man har nogle penge at falde tilbage på, for eksempel i tilfælde af at man mister sit job eller noget andet uheldigt skulle ske. Det er helt op til en selv at vurdere hvor meget man vil lægge til side om måneden. Man kan nøjes med 10% af sin indkomst til at starte med og senere tage 30 eller 40%. 

Læs også:  Tips til hvad du kan lave derhjemme med hunden

Overvej et samlelån 

Det kan være problematisk at låne penge af sine familie, men hvis du allerede har været i økonomisk knibe, er der en god chance for at sandsynligvis har taget nogle forskellige lån. Det kan fungere som et hurtigt plaster på såret, men det kan også blive dyrt at låne penge, især hvis man låner dem fra forskellige lånegivere og banker.  

I tilfælde af, at man allerede har indgået aftaler med forskellige lånegivere, så kan det være overvejelsen værd at foretage et samlelån. Som ordet antyder, så er det en aftale hvor man samler sine lån under samme sted. På den måde er der mulighed for at spare penge ved at få en lavere samlet rente, i stedet for at have mange små hvor renterne kan være højere.  

Lån af penge bør være sidste udvej, men hvis man vælger at gå den vej er det en god idé at sætte sig ind i blandt andet samlelån. 

Læse også:

Hvordan man forstår og investerer i aktiemarkedet

Så du vil gerne begynde at investere på aktiemarkedet? Det er fantastisk! Det kan være …

Leave a Reply

Your email address will not be published.